Együtt lenni jó

3/7/2019, 12:00:09 PM

Responsive image

Fotó / Forrás: Makó Éva

A 130 éves jubileumát ünnepelte 2018-ban az MTK. Ebből a jeles alkalomból a ritmikus gimnasztika szakosztály Workshopot rendezett december 2-án a városmajori sportcsarnokban.

Deutsch-Lazsányi Erikával, az MTK Ritmikus Gimnasztika szakosztályelnökével beszélgetek.

 

Honnan jött az ötlet, hogy kitárja a kapuit Magyarország első számú egyesülete, és bepillantást engedjen a munkájába?

 

Az ötlet onnan ered, hogy napjainkban ez egy nagyon bevett formája a ritmikus gimnasztika népszerűsítésének. Más országokban is neves sportolók tartanak a miénkhez hasonló Workshop-okat, illetve többnapos eseményeket. Hazánkba is többször érkeztek már híres ritmikus gimnasztikások, ilyenkor különböző rendezvényekhez, versenyekhez kapcsolódva találkozhattunk velük.

 

Az MTK 130 éves jubileuma alkalmából volt lehetőségünk születésnapi eseményt szervezni, így gondoltuk legyen valami különleges, hiszen hosszú idő óta, most olyan felnőtt válogatott kerettel rendelkezünk, amely méltó arra, hogy példaképül szolgáljon mind a szabadidős, mind a versenysportos gyerekek számára.

 

Ők sokkal kézzelfoghatóbb példaképek, mint a nemzetközi élvonal. Ez persze nem azt jelenti, hogy elítélem, ha valakinek külföldi versenyző a példaképe, de az ő mindennapjaikba nem tudunk betekintést nyerni. A mi válogatott versenyzőink emberileg és sportemberileg is nagyon szeretni való fiatal felnőttek.

 

Úgy vélem, a mai utánpótlás számára fontos szempont, hogy ők elérhetőek a számukra, közvetlen kapcsolatot lehet velük kialakítani, lehet tanácsot kérni, mit hogyan csinálnak, illetve könnyebb megnézni is őket mondjuk egy országos bajnokságon, mint a külföldi versenyzőket egy nemzetközi versenyen.

 

Pigniczki Fannit, Váray Mírát, Kis Alexandrát és Juhász Annát, illetve a felnőtt együttes kéziszercsapatot elérhetőbbé lehet tenni számukra, mint az olimpiai bajnokokat.

 

Interjúnk teljes szövegét az RGMagazin hamarosan megjelenő 2019. II-es számában olvashatják!

menu-iconFacebook

menu-iconTársoldalak

Főnix Rg Se logó
Újbuda Rg logó

menu-iconHirdetés