Előkészületek

2019-1-24 15:58:58

Responsive image

Fotó / Forrás: Uzsák Tamás

Minden készen áll, az edzők kifulladtak. Kezdjük!

Egy kis csapat nagy versenye...jellemezhetnénk így is az I. Hópihe Nemzetközi Kupát, melyet a Főnix Rg Se szervezett, azt bizonyítva ezzel, hogy merjünk nagyot álmodni!

Szerencsére egyre több egyesület dönt úgy, hogy saját kupát szervez. Ez nagyon jó dolog, hiszen gyakorolni, edzeni lehet sokat, de a versenyzést csakis a versenyeken lehet megtanulni.

 

Szeptember volt, az első szülői értekezlet, hiszen, mint minden fontos közösségben, a ritmikus gimnasztika csapatoknál is van ilyen, hogy tájékozódjon mindenki az elkövetkező szezon eseményeiről, versenyeiről. Most sem történt ez másképp, de mégis elhangzott egy mondat, amelyből mindenki tudta, ez az év másképp ér véget, mint a többi, hiszen az egyesület életében először megrendezésre kerül az I. International Snowflake Cup.

 

Nagy feladat ez, akárhogy is nézi az ember! Ráadásul sokan nem is tudják, mennyi munkával jár egy ilyen esemény lebonyolítása... Jakab Diána és Rácz-Kovács Nikolett lelkesedését látva azonban nem volt kérdés, meg kell csinálni! Hihetetlen, mennyi energia fér el az edzőkben! Dia tanul, Niki kisgyermekes anyuka, és mégis mindenki tudja, sikerülni fog!

 

Aki elsőként szervez versenyt, találkozik egy sor dilemmával; melyik sportcsarnok tud helyet biztosítani, mikor lesz oda szabad időpont, és az ne ütközzön más versennyel, mekkora lesz az érdeklődés? Milyen ajándékok legyenek, mivel töltsük fel a VIP-szobát, kéne oklevél, meghívó, bírók, tolmács, vízumok... papucs orrára pamutbojt...

 

INTERJÚ - Rácz-Kovács Nikolett vezetőedzővel

 

Milyen céloktól vezérelve dönt úgy egy ilyen kis létszámú, ámde annál lelkesebb egyesület, hogy belevágjon egy ilyen nagyszabású rendezvény lebonyolításába? Erről kérdeztem a vezetőedzőt.

 

Kislányként a nevelő edzőnk mellett sok versenyen vettünk részt, és jó párat élhettünk át a szervező egyesület szerepében is. Amikor 2014-ben megalakult a Főnix Rg Se tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de ezt szeretnénk csinálni. Számos versenyre visszük a lányokat, és mindig figyeljük a részleteket: a terem adottságait, a melegítőszőnyegeket, az ajándékokat stb.

 

Ezekből a tapasztalatokból merítve próbáltuk kialakítani a saját ötleteinket, kibővítve azokkal a dolgokkal, melyek ránk jellemzőek.

 

( Cikkünk és az interjú teljes terjedelmében az RGMagazin 2019/I. számában olvasható!)

 

 

menu-iconFacebook

menu-iconTársoldalak

Főnix Rg Se logó
Újbuda Rg logó

menu-iconHirdetés